Edukacija traktorista u Rasinji i Gotalovu

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/05/edukacija.traktori.JPG

Edukacije su provedene u sklopu organiziranih tehničkih pregleda traktora, radnih strojeva i prikolica na terenu od strane Stanica za tehnički pregled

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 9. i srijedu, 11. svibnja, policijski službenici za preventivu  Policijske postaje Koprivnica proveli su edukacije traktorista u Rasinji i Gotalovu. Edukacije su provedene u sklopu organiziranih tehničkih pregleda traktora, radnih strojeva i prikolica na terenu od strane Stanica za tehnički pregled.
 
Obzirom da su poljoprivredni radovi u šumama i poljima u punom tijeku, često se na prometnice nanosi zemlja i blato, a što znatno utječe na sigurnost prometa svih sudionika.
Kako bi se izbjegle teže posljedice, vozači traktora upozoreni su na da su prilikom uključenja sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom, dužni zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača.
 
Ujedno, skrenuta im je pozornost na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, da ne prevoze djecu na traktorima i radnim strojevima, češće izvršavaju dnevne preventivne tehničke preglede traktora i priključnih vozila (poglavito svjetala i uređaja za kočenje) te da ne konzumiraju alkoholna pića prije početka upravljanja vozilom.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila