Edukacija u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2018/04/hak.kz.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijski službenik za prevenciju cestovnog prometa Policijske postaje Križevci  sudjelovao je u preventivno-edukativnim akcijama pod nazivom „KLIK- Sigurnosni pojas“ koje provode stručni djelatnici „HAK“-a iz Zagreba, a od kojih je jedna održana jučer, 16. travnja, za učenike 3. i 4. razreda Srednje Gospodarske škole Križevci i Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ na parkirališnom prostoru sportske dvorane Osnovne škole „Ljudevita Modeca“, dok je druga održana u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“, a demonstracija na pripadajućem sportskom igralištu. 

U istim akcijama sudjelovalo je ukupno oko 90 učenika navedenih škola, koji su tom prilikom upoznati s važnim prometnim pravilima i prometnim situacijama koje ih očekuju kao sudionike u prometu, te kako pravilno koristiti sigurnosni pojas i posljedicama ne korištenja istog. 

Cilj ovih akcija je pokazati budućim vozačima koje su posljedice i rizici nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i rizici koji im prijete ukoliko se u prometu ne ponašaju oprezno. 



Stranica