Edukacija u učeničkom domu u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2013/12/KzEdukacijaSS_2.jpg

Foto: Ilustracija

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu te smanjenja zlouporabe pirotehničke galanterije tijekom nadolazećih blagdana,  jučer su u Učeničkom domu Križevci, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci i Inspektor za zaštitu od požara i eksploziva održali kraću edukaciju polaznicima srednjih škola koji su smješteni u ovom domu.

Policijski službenik za prometnu preventivu govorio je o alkoholu i drogama s aspekta prometa, odnosno događanja prometnih nesreća, s težištem na iskustvenim spoznajama i statističkim pokazateljima koji se odnose na mlade vozače, sudionike prometnih nesreća pod utjecajem alkohola ili opojnih droga.

Naglašene su obveze koje proizlaze iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a posebice obveza korištenja reflektirajućih prsluka u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti za vozače bicikala i pješake.

Učenicima je prezentirana i oprema za utvrđivanje alkoholiziranosti, pri čemu su se neki od njih i podvrgnuli postupku alkotestiranja.

U dijelu izlaganja vezanim za zlouporabu pirotehničke galanterije učenicima je skrenuta pozornost na oprez prilikom njezinog korištenja, odnosno na postupanje sukladno  uputama proizvođača.

Također su spomenute  odredbe Obiteljskog zakona koje se odnose na zaticanje maloljetnih osoba na javnim mjestima u vremenu od 23 do 5 sati, pijančevanju, obavezi nošenja osobne iskaznice i drugim asocijalnim ponašanjima kojima je izložena ova populacija maloljetnika.



Stranica