Edukacija učenika prvih razreda

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/09/IMG_20190911_091231.jpg

U sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu održala je edukaciju učenicima prvih razreda

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Jučer, 10. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, održala je edukaciju učenicima prvih razreda u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom i područnim školama Plavšinac i Delovi.
 
Tijekom edukacije učenici su upoznati s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kreću pješaci u prometu te korištenje pješačkih prijelaza.
 
Također, učenici su upoznati sa sigurnom vožnjom biciklom, obvezom korištenja zaštitne kacige te da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju se vezati sigurnosnim pojasevima na pravilan način.
 
Kroz aktivno sudjelovanje naučili su što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom na cestama. Na kraju edukacije podijeljeni su promidžbeni materijali MUP-a - reflektirajuće kabanice.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila