Edukativna predavanja u sklopu projekta "Nisi sam"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/05/djuro.ester.Nisi.sam.1.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 29. travnja, u OŠ „Ivan Lacković Croata“ u Kalinovcu, načelnik Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, održali su edukativno predavanje u sklopu projekta „Nisi sam“, za roditelje učenika 5. do 8. razreda i tri djelatnika škole. Na predavanju je bilo prisutno oko 43 roditelja. Predavanje na istu temu održano je u srijedu, 30. travnja, u OŠ „Đuro Ester“ za roditelje učenika osmih razreda, njih 68 i tri djelatnika škole.   

Tema predavanja bilo elektroničko zlostavljanje djece, odnosno sigurnosti na Internetu i društvenim mrežama. Kroz video materijale, brojne primjere iz prakse i statističke podatke roditeljima se ukazalo na opasnosti kojima su djeca izložena. 

Također, roditeljima se pokušalo objasniti njihovu obvezu i odgovornost na koji način se djeca trebaju koristiti Internetom. Odnosno, koje posljedice mogu biti ukoliko su djeca žrtve zlostave, vršnjačkog nasilja, nasilja putem elektroničkih medija na bilo koji način. 

Djeca se vrlo teško povjeravaju, u sebi drže negativne događaje, a uslijed psihičkog pritiska, dolazi do poremećaja sna, prehrane, lošijeg uspjeha u školi, manjka samopouzdanja i samopoštovanja, ponekad do samoozljeđivanja i u najgorim slučajevima do pokušaja suicida ili suicida.



Stranica