Edukativno predavanje u dječjem Domu "Svitanje"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/12/svitanje.2.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 10. prosinca, policijske službenice za nadzor i planiranje – za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave u Domu za djecu „Svitanje“ održale su predavanje na  temu „Elektroničkog zlostavljanja“. 

Tijekom predavanja djeci su na primjeru društvene mreže „Facebook“ prikazane opasnosti koje prijete uslijed nepoznavanja postavki sigurnosti i privatnosti. Utvrđeno je da je tek njih nekoliko zaštitilo svoje osobne podatke na profilima, dok je većina njih „otvorena za cijeli svijet“. 

Prikazan im je video uradak učenika Treya koji je postao žrtvom vršnjačkog zlostavljanja, te tijek nasilja. Cilj je bio prikazati djeci kako reagirati, odnosno prekinuti zlostavljanje. 

U drugom dijelu predavanja uslijedilo je druženje s djecom u kojem je sudjelovala i predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Kristina Škoda koja je ispred Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Koprivničko – križevačke županije, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Koprivničko – križevačke županije, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko – križevačke županije i HVIDR-e, predala kolače koje su ispekli učenici Obrtničke škole u Koprivnici s božićnom čestitkom. 

S ravnateljem Doma „Svitanje“ dogovorena je daljnja suradnja u sklopu projekta „Dan kao san“ i predavanja za druge štićenike vezano uz vršnjačko nasilje.



Stranica