Edukativno predavanje u dječjim vrtičima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/vrtic.2.12.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 2. prosinca, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, održale su edukativno predavanje djeci dječjeg vrtića „Zrno“ Virje u suradnji s Narodnom knjižnicom iz Virja te djeci dječjeg vrtića „Bregunica“ Novo Virje. 

Tom prilikom održana je edukacija za četrdesetoro djece starosti od tri do pet godina na temu sudjelovanja djece u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, što nam govori semafor, korištenje zaštitne kacige, kretanje po noći i dr.).  

Djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na slikovit način prikazano je kako se i Djed Mraz mora vezati sigurnosnim pojasom kroz interpretaciju slikovnice za djecu „Neobična želja“. 

Djelatnicama vrtićai Narodne knjižnice, uručena je slikovnica o korištenja sigurnosnog pojasa izdana od strane Udruge RODA „Neobična želja“, a najmlađim sudionicima u prometu uručeni su preventivni materijali.



Stranica