Edukativno predavanje u Obrtničkoj školi u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/obrtnicka.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 10. ožujka, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica i Policijske postaje Koprivnica, održali su edukaciju u Obrtničkoj školi u Koprivnici na temu mladi vozači u prometu, te prevencija krađa i sigurnost na internetu. Također, održana je info točka na temu "Mladi vozači, brzina, biciklisti i registracija bicikala".

Kroz edukaciju učenici su upoznati s pojmom „mladi vozači“, kategorijom vozila kojom mogu upravljati ovisno o starosnoj dobi, negativan utjecaj alkohola i opojnih sredstava na vozače, obaveza korištenja zaštitne kacige prilikom vožnje mopedom ili motociklom, vezanje sigurnosnim pojasevima u vozilima te kretanje pješaka i biciklista. 

Cilj edukacije bio je podizanje razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje mladih vozača u cestovnom prometu, te podizanje razine opće sigurnosti u cestovnom prometu kroz smanjenje broja prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači (16 - 24 godine) motornih vozila u cestovnom prometu.

Također, učenici su upoznati kako da budu sigurni prilikom pretraživanja na internetu i društvenim mrežama. Savjetovani su da registriraju svoje bicikle, te kako se treba samozaštitno ponašati da spriječe događaje krađa na njihovu štetu.

Učenici su pokazali veliki interes za navedene teme te su se aktivno uključili u predavanje, a policijski službenici će i u narednim danima održati predavanja na istu temu u Obrtničkoj školi Koprivnica. 

Prilikom info točke posebna pozornost bila je usmjerena na mlade vozače zbog povećanog broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači.  Prisutni su upozoreni na negativan utjecaj alkohola ili opojnih sredstava, te na neprilagođenu brzinu kretanja vozila. Isto tako savjetovani su kako da povećaju svoju sigurnost u prometu.

Vozačima bicikla isto tako dati su savjeti o njihovim obavezama i zakonskim odredbama vezanim za tu skupinu sudionika u prometu, a isto tako da registriraju svoje bicikle kako bi smanjili broj krađa bicikala. Prisutnima je podijeljen promotivni materijal  MUP-a.



Stranica