Edukativno predavanje u "Podravskom suncu" Koprivnica

Slika PU_KK/Vijesti/2015/03/COOR.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 10. ožujka, policijski službenici za prevenciju, u prisutnosti razrednica i pedagoginje održali su predavanje/radionicu za 15 učenika 7. i 8. razreda COOR „Podravsko sunce“ Koprivnica.

 Nakon međusobnog upoznavanja, učenicima je prezentiran projekt „Zdrav za 5“, posebno aktivnosti koje su provođene u sklopu Komponente II. projekta – aktivnosti na otvorenom prostoru u suradnji s partnerima: prevencija svih oblika ovisnosti i zaštitu prirode i okoliša.

Uslijedila je tematika  o štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“. Kroz primjere iz prakse i primjere koji su praćeni medijski, učenike se upoznalo s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola. Na primjerima prekršaja narušavanja javnog reda i mira, kaznenih djela uništavanja imovine, prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola, učenicima se nastojao približiti postupak policije u takvim slučajevima.             

Kroz interakciju, s učenicima se raspravljalo o vrstama nasilja, kako nasilje utječe na svakoga od nas i kako je najvažnije prekinuti nasilje: povjeriti se odrasloj osobi i potražiti pomoć. Učenici su se aktivno uključili u radionički dio u kojem su isprobali „pijane naočale“.



Stranica