Edukativno predavanje u Strukovnoj školi u Đurđevcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/04/stru.škola.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 12. travnja, Voditeljica Pododsjeka za sigurnosti cestovnog prometa i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave, održali su edukativno predavanje učenicima završnih razreda Strukovne škole Đurđevac. Predavanju je prisustvovalo 190 učenika polaznika 8. razreda s profesorima i ravnateljem Mirkom Peršinović. 

U uvodom dijelu predavanju policijski službenici su prisutne upoznali sa stradavanjem mladih u prometnim nesrećama zabilježenim u razdoblju od 2005. do 2011. godine na području PU koprivničko - križevačke. 

Tijekom predavanja učenici su upoznati s načinom stjecanja prava na upravljanje vozilima, pojmom „mladi vozači“ i ograničenjima koja za mlade vozače. Zasebno su istaknuti negativan utjecaj alkohola na vozače, nužnost korištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na motociklima i mopedima, korištenje sigurnosnog pojasa i opasnosti koje nosi prekoračenje dopuštenih brzina kretanja. Učenici su upoznati s obvezom korištenja reflektirajućih prsluka od strane pješaka i biciklista. 

Na kraju predavanja pomoću „pijanih“ naočala, u praktičnoj vježbi u kojoj su učenici glumili vozače i putnike, prikazano im je djelovanje alkohola na vozačke sposobnosti. Ovaj dio predavanja privukao je najviše pozornosti, kako učenika tako i njihovih profesora.



Stranica