Edukativno predavanje u Virju u sklopu projekta "Nisi sam"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/Virje.Nisi.sam.27.2.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U sklopu projekta “Nisi sam”, u srijedu 27. veljače, održano je edukativno predavanje učenicima 5.b razreda, njih 28, u OŠ “F.V. Šignjara” u Virju. Predavanje su održali policijski službenici Policijske postaje Đurđevac.             

Predavanje je vršeno u dva dijela. Prvi dio predavanja bio je usmjeren na vršnjačko nasilje, koji su oblici nasilja (fizičko, psihičko, seksualno, ekonomsko i putem modernih elektroničkih medija). S učenicima se razgovaralo o posljedicama nasilja, što učiniti ako se nasilje događa te kome se obratiti (učenicima su prikazana dva kraća video uradka na temu vršnjačkog nasilja, te neki primjeri iz prakse).  

U drugom dijelu s učenicima se razgovaralo o Internetu, opasnostima i prednostima koje postoje kroz korištenje društvenih mreža, o osobnim podacima i mogućnostima zlouporabe. Također, kako se ponašati u virtualnom svijetu, jer pravila koja vrijede u životu vrijede i na Internetu. 

Tijekom predavanja razgovaralo se o “Facebooku”, kako se zaštiti na Facebooku, kroz sigurnosne postavke i lozinke. Učenicima je skrenuta pozornost da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom od nepoznatih osoba i opasnosti koje vrebaju u virtualnom svijetu – Internetu.

U sklopu predavanja prikazan je kraći video uradak Lana – dan sigurnijeg Interneta, nakon čega se razgovaralo o broju “prijatelja” na Facebooku i eventualnim predatorima koji vrebaju iz velikog broja prijatelja na društvenim mrežama.

Također, prikazan je kratki video uradak “Danger internet” u kojem je prikazana opasnost od nepoznatih prijatelja iz virtualnog svijeta tj. Interneta, odnosno slanje svojih fotografija putem Interneta i to tzv. “prijateljima” iza čijih profila se kriju nepoznate osobe.

Tijekom provođenja radionice učenicima je prikazan video uradak koji upućuje na ovisnost o igranju video igara putem modernih elektroničkih tehnologija.



Stranica