Europski dan bez poginulih u prometu - 26. rujna

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/09/edward.policija.jpg

Danas, 26. rujna na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provode se aktivnosti u sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 26. rujna na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provode se aktivnosti u sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu.
 
Tijekom cijelog dana na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača, korištenja sigurnosnog pojasa, autosjedalica i mobitela, te vozača mopeda i motocikala.
 
Od preventivnih aktivnosti u sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu, provesti će se edukacije učenicima prvih razreda Osnovne škole „Đuro Ester“ u Koprivnici, „Dani otvorenih vrata“ u Koprivnici i Đurđevcu u sklopu kojih će djeca iz šest dječjih vrtića posjetiti Postaju prometne policije Koprivnica i Policijsku postaju Đurđevac, održati će se info - točke u Križevcima i Svetom Ivanu Žabno te održati predavanje učenicima Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici.
 
Pozivamo sve građane da se priključe provedbi Europskog dana bez poginulih u prometu na način da na web-stranici EDWARD-a polože prisegu o poštivanju prometnih propisa te da se fotografiju sa znakom „nule“ koji formuliraju rukama i snimljene fotografije dostave na web-stranice EDWARD-a ili ovoj Policijskoj upravi.
 
Podršku Europskom danu bez poginulih u prometu dali novinari medija s područja Policijske uprave, malonogometni klub Radnik iz Križevaca, pripadnici JVP Križevci, Crveni križ Križevci, rukometašice RK „Podravka Vegeta“, nogometaši NK „Slaven Belupo“, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, učenici OŠ „Braće Radića“ Koprivnica, djeca dječjih vrtića iz Gole i Repaša, načelnik Općine Gola i policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 
Sve sudionike u prometu pozivamo da poštivanjem prometnih propisa i međusobnim uvažavanjem pridonesu uspješnoj provedbi Europskog dana bez poginulih u prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila