Gornja Rijeka: Policija na sjednici Općinskog vijeća

Slika PU_KK/Vijesti/2014/02/GornjaRijeka.jpg

Jučer, 5. veljače, policijski službenici Policijske postaje Križevci na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka prezentirali su stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te planirane mjere na podizanju razine sigurnosti u cestovnom prometu, a ujedno ih upoznali s ciljevima akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 5. veljače, policijski službenici Policijske postaje Križevci na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka prezentirali su stanje sigurnosti u cestovnom prometu, te planirane mjere na podizanju razine sigurnosti u cestovnom prometu, a ujedno ih upoznali s ciljevima akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

Naime, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu upoznao je nazočne sa stanjem sigurnosti u cestovnom prometu tijekom 2013. godine na području  Policijske postaje Križevci i Općine Gornja Rijeka, s naglaskom na najčešće uzroke događanja prometnih nesreća, kao što su neprilagođena brzina kretanja vozila i alkoholiziranost vozača. Također, upoznati su s ciljevima u nerednom razdoblju, kao što su smanjivanje broja smrtno stradalih osoba, te ostalim preventivno – represivnim aktivnostima usmjerenim smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća i stradalih osoba.

Načelnik Policijske postaje Danijel Petek nazočne je upoznao da u skladu sa Zakonom o oružju, građani mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Nazočnima je skrenuo pozornost i na pojavne oblike prijevara, pogotovo starijih osoba koje u kućanstvima žive sami, te na teške krađe provaljivanjem u trgovine i kuće.

Dogovoreno je i oživljavanje rada Vijeća za prevenciju u svrhu provođenja projekta „Prevencija u lokalnoj zajednici“, s ciljem organiziranja, koordiniranja i razvijanja programa prevencije kroz partnerstvo i zajedničko planiranje javnih službi i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi.



Stranica