Građanin dragovoljno predao automatsku pušku, tri bombe, nabojnike i veću količinu streljiva

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/02/20210222_132822.jpg
  • Slika
  • Slika

Građanin je dragovoljno predao automatsku pušku, pet nabojnika i dva noža za automatsku pušku, tri ručne bombe i 4721 komad streljiva

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policija kontinuirano poziva građane na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. Slijedom toga, jučer, 22. veljače, građanin sa šireg koprivničkog područja dragovoljno je predao automatsku pušku, pet nabojnika i dva noža za automatsku pušku, tri ručne bombe i 4721 komad streljiva. Oružje i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.  
 
Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica