Info točka u Ferdinandovcu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/08/info točka 20.8. (2).JPG
  • Slika

Dijeljenjem reflektirajućih materijala pokušava se utjecati na svijest o važnosti njihovog korištenja tijekom noći i uvjetima smanjene vidljivosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac  danas, 20. kolovoza, od 9 do 10 sati održali su info točku u Ferdinandovcu na temu „Biciklisti i pješaci“.
 
Budući da su vozači bicikala i pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, savjetovani su da koriste tehnički ispravne bicikle, reflektirajuće materijale ili reflektirajući prsluk, da prilikom uključivanja u promet moraju propustiti sva vozila koja se kreću cestom te prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza siđu s bicikla, da ne upravljaju pod utjecajem alkohola i ne koriste mobitel za vrijeme vožnje.
 
Prisutnima su dijeljeni preventivni letci, reflektirajući prsluci i reflektirajuće materije. Dijeljenjem reflektirajućih materijala pokušava se utjecati na svijest o važnosti njihovog korištenja tijekom noći i uvjetima smanjene vidljivosti.

Pisane vijesti | Promet i vozila