Info točke o korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica u Đurđevcu i Koprivnici

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/03/10. i 11.03 (1).jpg
  • Slika
  • Slika

Sudionici u prometu koji su koristili sigurnosni pojas i autosjedalicu na propisan način, nagrađeni su prigodnim preventivnim materijalima

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su info točke o korištenju sigurnosnih pojasa i dječjih autosjedalica 10. i 11. ožujka, u Đurđevcu i Koprivnici.
 
Izvršena je kontrola 13 autosjedalica od kojih je šest bilo pravilno montirano u vozilima i dvoje djece je bilo ispravno smješteno u njima, dok je kod sedam autosjedalica utvrđeno da se koriste na neispravan način. Greške koje su utvrđene: autosjedalica neprimjerena uzrastu djeteta (1), nedovoljno fiksirana autosjedalica u vozilu (5), autosjedalica korištena suprotno zakonu i uputi proizvođača te dijete nije bilo pravilno smješteno (1).

Policijski službenici su vozačima i putnicima davali savjete o prijevozu djece u prometu (korištenje autosjedalice), korištenju sigurnosnog pojasa i opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se uopće ne koristi te kako na siguran način prevoziti djecu u autosjedalicama.
 
Sudionici u prometu koji su koristili sigurnosni pojas i autosjedalicu na propisan način, nagrađeni su prigodnim preventivnim materijalima.

Pisane vijesti | Promet i vozila