Info-točke: Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Veliki Raven i Križevci

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/10/23.10.2020. info točka (1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održane info točke bile su usmjerene na mlade vozače, tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), prednost prolaska, promet pješaka, biciklista, mopedista, motociklista i promet traktora

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama, u četvrtak, 22. listopada policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točke u mjestima Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Veliki Raven te u Križevcima u Varaždinskoj ulici.
 
Održane info točke bile su usmjerene na mlade vozače, tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), prednost prolaska, promet pješaka, biciklista, mopedista, motociklista i promet traktora. Tom prilikom vozačima i ostalim građanima također je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te je održana kratka edukacija građana o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Prisutnima su dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Najčešći uzroci stradavanja u prometu“, reflektirajući prsluci, kao i ostali promotivni materijal.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila