Info točke u Koprivnici

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/07/29.7. info točka.JPG
  • Slika

Prisutnima su osim savjeta dijeljeni su i preventivni materijali Policijske uprave

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 29. srpnja 2021. godine, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala je info točke na području grada Koprivnice na temu sigurnog kretanja u prometu, a sve s ciljem povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama.

Vozačima i ostalim građanima skrenuta je pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, vozači su upućeni na poštivanje prometnih propisa, korištenje sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica. Upozoreni su da korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Biciklisti su upoznati kako korištenje mobitela za vrijeme upravljanja biciklom nerijetko uzrokuje padove i ozljeđivanje biciklista te su upozoreni na takvo ponašanje koje u znatnoj mjeri utječe na njihovu sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Također, obilaskom parkirališnih prostora u zonama trgovačkih centara, vozači - roditelji, upozoravani su da brinu o djeci obzirom da postoje rizici i opasnosti izlaganja djece suncu i visokim temperaturama. Naime, čak i kraći boravak djeteta u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Policijska službenica je osim savjeta podijelila i preventivne letke „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila