Info-točke u Križevcima

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/07/16.7. info točka križevci (3).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točke u Križevcima na Trgu Svetog Florijana, u Frankopanskoj ulici, u Ulici Nikole Tesle i u mjestu Sveti Petar Orehovec

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U prvih šest mjeseci 2020. godine, na području Policijske postaje Križevci evidentirane su 53 prometne nesreće, nisu zabilježene prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, zabilježeno je 19 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 34 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 27 osoba, tri  osobe su teško ozlijeđene i 24  osobe su lakše ozlijeđene.

Mladi vozači su uzrokovali devet prometnih nesreća, pod utjecajem alkohola je bilo 15 vozača, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska zabilježeno je 13 prometnih nesreća, vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u četiri prometne nesreće, od čega su dva vozača mopeda bila pod utjecajem alkohola, pješaci su sudjelovali u četiri prometne nesreće, a traktoristi su uzrokovali dvije prometne nesreće.

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama, u četvrtak, 16. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točke u Križevcima na Trgu Svetog Florijana, u Frankopanskoj ulici, u Ulici Nikole Tesle i u mjestu Sveti Petar Orehovec.

Teme su bile mladi vozači, tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), prednost prolaska, prometovanje pješaka, biciklista, mopedista, motociklista i traktorista.

Također, građanima je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te je održana kratka edukacija o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedice upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Prisutnima su podijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Najčešći uzroci stradavanja u prometu“, reflektirajući prsluci i drugi promotivni materijal.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila