Info točke u Legradu, Peterancu i Koprivnici

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/10/Infotočka 21.10 (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala je info točke usmjerene na vozače bicikla, pješake i mlade vozače

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 21. listopada, u Legradu, Peterancu i Koprivnici policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala je info točke usmjerene na vozače bicikla, pješake i mlade vozače.

Vozači bicikla i pješaci upoznati su s opasnostima koje im prijete prilikom sudjelovanja u prometu u vrijeme nadolazećih nepovoljnih vremenskih uvjeta - kiša, smanjena vidljivost i dr. Prisutni su upućeni na obavezno korištenje reflektirajućih materijala i prsluka te svjetla na biciklu.

Info točka u zoni Sveučilišta Sjever u Koprivnici bila je usmjerena na mlade vozače s ciljem smanjenja broja stradavanja u prometu, ponavljanja stečenih znanja iz prometnih propisa te samozaštitnog ponašanja - korištenje sigurnosnog pojasa, smanjenje brzine kretanja vozila, ne korištenje mobilnih uređaja tijekom vožnje te ne konzumiranje alkoholnih pića s obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Apeliramo na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu, mladi vozači nisu naučeni u auto-školi. Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na neadekvatno i pravilno ponašanje te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje. 
 
Mladi vozači – razmislite, pred vama je cijeli život. Svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvajte svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu. Posjedovati vozačku dozvolu ne znači isključivo imati privilegiju, jer svaka privilegija sa sobom nosi i određenu odgovornost. Budite odgovorni sudionici u prometu!

Pisane vijesti | Promet i vozila