Izvršen pregled autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2014/11/PregledSjedalica2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s udrugom „RODA“ i Postajom prometne policije Koprivnica, jučer je proveo preventivni pregled dječjih autosjedalica.

Kod dječjeg vrtića Zvjezdice na Lenišću u Koprivnici pregledano je šest autosjedalica, od kojih je pet bilo ispravno postavljeno u vozilu.

Greške koje su utvrđene tijekom pregleda odnosile su se na pogrešno postavljanje autosjedalica u vozilu i postavljanje remenčića - pojaseva autosjedalice koji nisu odgovarali visini djeteta. Nadalje, u tri slučaja uočeno je prevoženje djeteta u debelim komadima odjeće, te okolnosti da remenčići – pojasevi autosjedalice padaju s ramena. Jednoj sjedalici istekao je rok trajanja i nije imala atest sigurnosti Regulacije 44 Europske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (ECE R44.).

Roditeljima je ukazano na uočene pogreške, a najmlađim sudionicima u prometu uručen je promidžbeni materijal – reflektirajući medvjedići.



Stranica