„Ja želim biti siguran pješak“: Predavanja djeci i roditeljima u Reki

Slika PU_KK/Vijesti/2018/05/EdukacRekaiJ_3.jpg

Foto: PU koprivničko - križevačka

Policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa jučer je održala predavanja učenicima prvog do četvrtog razreda Područne škole Reka i Područne škole Jagnjedovec, predškolcima iz vrtića u Reki, te njihovim roditeljima u sklopu projekta „Ja želim biti siguran pješak“. Nositelj projekta je Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a partneri na projektu su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Auto-klub Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica i Udruga Roma „Korak po korak".

Cilj projekta je povećanje sigurnosti djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjenje broja stradale djece. Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.“

Edukacijom su obuhvaćena 72 učenika,  sedam predškolaca i 60 roditelja. Djeci navedenih škola i vrtića, kao i njihovim roditeljima, ukazano je na pravilno ponašanje u prometu kada sudjeluju u svojstvu pješaka, a također smo svi zajedno ponovili značenje sigurnosnog pojasa, pravilno upravljanje biciklom, što nam govori semafor i kretanje u uvjetima smanjene vidljivosti.



Stranica