Javni red i mir - Odavanje prosjačenju i svađa i vika

Slika /ikone/grb na rukavu.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeni su prekršaji odavanja prosjačenju i svađa i vika

Foto: Ilustracija

Odavanje prosjačenju

Jučer, 18. kolovoza oko 10.30 sati, u Koprivnici na parkiralištu u Gospodarskoj ulici 20-godišnji državljanin Rumunjske narušavao je javni red i mir prosjačenjem novca od građana.
Protiv počinitelja je pokrenut prekršajni postupak te im je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja područja počinjenja prekršaja u trajanju od osam dana.

Svađa i vika

Jučer, 18. kolovoza, oko 17 sati u Rasinji u Ulici Andrije Palmovića 26 – godišnjak je pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir na način da je 20 – godišnjaka primio za majicu i izgurao iz trgovine. Protiv osumnjičenog će biti pokrenut prekršajni postupak i izdana mu je naredba o određivanju mjere opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s oštećenim.  
    
Jučer, 18. kolovoza, oko 21 sat u Peterancu u Ulici kralja Tomislava 36 – godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je glasno reproducirao glazbu te uznemiravao 71 – godišnjaka. Protiv osumnjičenika će biti pokrenut prekršajni postupak te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s oštećenim.      

Danas, 19. kolovoza oko ponoći u Đurđevcu u Ulici Stiska 37-godišnjak je pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir na način da je glasno vikao, raznim pogrdnim riječima vrijeđao 35 – godišnjaka i 57 – godišnjakinju te kamenom pogodio u automobil 35 – godišnjaka. Osumnjičeni je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
    
 

Pisane vijesti