Jučer tri vozača uhićena i dovedena na Prekršajne sudove

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 30. siječnja,  uhićena su tri vozača i dovedena na Prekršajne sudove  u Koprivnici i Križevcima.

Na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 47 - godišnji vozač koji je u srijedu u 19 sati u Koprivničkom Ivancu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg. Kažnjen je kaznom zatvora od 30 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 36 - godišnji vozač koji je u srijedu u 23.15 sati u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg. Kažnjen je kaznom zatvora od 10 dana, uvjetno na pet mjeseci.

Također, na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 40 - godišnji vozač koji je u srijedu u 21.45 sati u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 1 200 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije mjesec dana.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Alkohol nepovoljno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. Stoga, ponovno, savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu na cestama.



Stranica