Jučer uhićeno troje vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

foto: Ilustracija

Jučer, 3. veljače, uhićeno je troje vozača zbog težih prometnih prekršaja, odnosno upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, te su dovedeni na žurni prekršajni postupak kod nadležnih prekršajnih sudova.

Na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 29 - godišnji vozač koji je u 2.35 sati u Koprivnici upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

Na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 19 - godišnji vozač koji je u 5.05 sati u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 2 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

Također, na Prekršajni sud u Koprivnici dovedena je 28 - godišnja vozačica koja je u subotu u 17.50 sati u Koprivnici upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg, bez položenog vozačkog ispita, a uzrokovala je  prometnu nesreću i napustila mjesto događaja. Kažnjena je kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 4 500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica