Jučer zabilježene dvije prometne nesreće

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je jučer, 5. travnja, oko 8.40 sati u Koprivnici, na raskrižju Starogradske i Bilogorske ulice. Zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Jedan je vozač ozlijeđen i prevezen u koprivbničku bolnicu. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je jučer, 5. travnja, oko 8.40 sati u Koprivnici, na raskrižju Starogradske i Bilogorske ulice. Zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Jedan je vozač ozlijeđen i prevezen u koprivbničku bolnicu.

Prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom zabilježena je oko 22 sata u Koprivnici na Trgu mladosti, gdje je zbog neprilagođene brzine osobni automobil sletio van kolnika. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Osobama koje su konzumirale alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.



Stranica