Jučer zabilježene dvije prometne nesreće, a dva vozača uhićena

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, te nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, te nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Jučer, 15. siječnja, oko 23.10 sati u Koprivnici u Starogradskoj ulici zbog nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika i udario u dva stupa javne rasvjete. Vozač je teže ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 2,91 promil.

Prometna nesreća s materijalnom štetom zabilježena je oko 16.05 sati u Križevcima u Koruškoj ulici, kada je zbog neprilagođene brzine automobil sletio van kolnika i udario u stup ograde kuće.

Jučer je  na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 36 – godišnji vozač koji je u Koprivnici upravljao neregistriranim mopedom bez zaštitne kacige  na glavi i bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je novčanom kaznom od 4500 kuna i zabranom upravljanja vozilima A i M kategorije tri mjeseca.

Na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 31 – godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila, bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana i predan je u bjelovarski zatvor.

 

Dobro je podsjetiti

 Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica