Kloštar Vojakovački: Održana info točka na temu sigurnog sudjelovanja vozača traktora u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/04/Vozači traktora.JPG

Vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 6. travnja 2022. godine, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točku u Kloštaru Vojakovačkom u sklopu vršenja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila izvan objekta stanice za tehnički pregled vozila na kojoj su vozači informirani o sigurnom sudjelovanju vozača traktora u prometu.
 
U cilju izbjegavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju.
           
Osim savjeta prisutnima su dijeljeni preventivni letci, a poseban naglasak usmjeren je na tzv. „4 ubojice u prometu“, na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti, na obvezu registracije vozila, oprez prilikom vršenja radnji sa vozilom prvenstveno prilikom skretanja, te obvezu uklanjanja blata s kotača prilikom uključivanja u promet.                                      
           
S navedenim preventivnim aktivnostima nastaviti će se i kroz cijeli travanj s obzirom da je tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila izvan objekta stanice za tehnički pregled vozila predviđen u mjestima:
 
Kamešnica - 7. travnja 2022. godine,
Kalnik - 8. travnja 2022. godine,
Sveti Petar Orehovec - 9. travnja 2022. godine,
Miholec - 11. travnja 2022. godine,
Bočkovec - 12. travnja 2022. godine,
Trema - 13. travnja 2022. godine,
Carevdar - 19. travnja 2022. godine,
Guščerovec - 20. travnja 2022. godine,
Špiranec - 22. travnja 2022. godine,
Sveta Helena - 23. travnja 2022. godine. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila