Koprivnica: 6. tjedan cjeloživotnog učenja

Slika PU_KK/Vijesti/2012/09/tjedno.učenje.300.1.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Pučko otvoreno učilište Koprivnica, organiziralo je ove godine 6. „Tjedan cjeloživotnog učenja“. Jedan od partnera je i Policijska uprava koprivničko – križevačka, koja je odredila nekoliko tematskih aktivnosti, usmjerenih osobama treće životne dobi, implementirajući mlade, djecu i starije osobe sa ciljem kako učiti jedni od drugih. 

Tako su danas, 26. rujna, od 8.30 do 11.30 sati, policijski službenici Ureda načelnika, Policijske uprave koprivničko – križevačke posjetili OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, 2 a razred, a povodom „Tjedna cjeloživotnog učenja“, radnog naziva „Sigurno u zlatnim godinama“. 

Tom prilikom održana je kreativna radionica sa 26 učenika, 12 osoba starije životne dobi, baka i djedova. Na način da je sa djecom, bakama i djedovima, kroz dramski prikaz prikazane možebitne opasne situacije, koje impliciraju na kaznena djela prijevara, krađa, općenito iskorištavanje osoba treće životne dobi, kako bi se pribavila imovinska korist. U dramskim prikazima sudjelovali su policijski službenici, djeca, bake i djedovi, kasnije se pričalo o samim događajima. 

U drugom dijelu radionice, na straničnicima za knjige, svi prisutni pisali su poruke, tematski vezane uz radionicu. Zanimljivo je koliko su bake, djedovi i djeca prihvatili ovakav način komunikacije i druženja sa policijskim službenicima, otvoreno se obratili sa problemima na koje su naišli, dakle da su bili izloženi raznim kaznenim djelima krađa, prijevara. Također,  pričali su o korisnim savjetima, pružili si međusobnu podršku. 

Dijelu aktivnosti nazočna je bila ravnateljica škole, gđa. Buhanec, koja se zahvalila na suradnji te podržala istu. Na kraju druženja djeca, škola, uručila je ovoj Policijskoj upravi i policijskim službenicima ponaosob zahvalnice, budući su bili uključeni u aktivnosti povodom Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti , program Europske zajednice za cjeloživotno učenje.



Stranica