Koprivnica: Budući prvašići učili kako pravilno sudjelovati u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/03/predskolci.3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovom prilikom pozivamo roditelje da tijekom predstojećeg razdoblja iskoriste povoljne vremenske uvjete, prošeću sa svojim budućim školarcima i za njih pronađu najsigurniji put od kuće do škole koji ne mora uvijek biti i najkraći

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Od 22. do 25. ožujka u sklopu preventivne akcije „Djeca, prijatelji u prometu“, koja se provodi u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, provedena je edukacija 100-njak budućih prvašića. 

Tijekom edukacije naši mali prijatelji naučili su kako sigurno prijeći preko pješačkog prijelaza, zašto koristiti sigurnosni pojas tijekom vožnje u motornim vozilima, zaštitnu kacigu prilikom vožnje biciklom, značenje pojedinih prometnih znakova i dr.

Osim edukacije, u objektima dječjih vrtića u Ulici Ante Starčevića, Svilarskoj i Opatičkoj ulici proveden je i praktični dio edukacije - šetnja pješačkim stazama ulicama grada, prijelaz preko pješačkih prijelaza i na semaforiziranim raskrižjima.

Edukacija budućih prvašića u preostalim vrtićima, kako na području grada Koprivnice tako i u svim općinama nastavljaju se tijekom mjeseca svibnja.

Ovom prilikom pozivamo roditelje da tijekom predstojećeg razdoblja iskoriste povoljne vremenske uvjete, prošeću sa svojim budućim školarcima i za njih pronađu najsigurniji put od kuće do škole koji ne mora uvijek biti i najkraći.
 

Stranica