Koprivnica: Djeca posjetila Policijsku upravu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/posjet.pu.6.12.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 6. prosinca, polaznici prvih i drugih razreda Osnovne škole Sokolovac te područnih škola posjetila su  Policijsku upravu koprivničko - križevačku.

Policijska službenica Postaje prometne policije za vrijeme boravka u Policijskoj upravi, djeci je održala edukaciju za njihovo sigurno kretanje u prometu. Djeca su naučila kako da se samozaštitno ponašaju i ne postanu žrtve kaznenih djela.

Tijekom posjeta obišli su prostorije operativnog dežurstva gdje su upoznata s postupkom zaprimanja dojave, pozivnim brojem policije te pozivnim brojem hitnih službi. Postom su obišli sportsku dvoranu, prostorije za zadržavanje i razgledali policijska vozila i opremu, gdje su ih se najviše dojmili policijski motocikli.

Obilaskom referade za izdavanje osobnih dokumenata istima je objašnjeno na koji način se izdaju osobni dokumenti te su dali svoj otisak prsta. Školarce su najviše iznenadila oštećena vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama, a tom prilikom skrenuta im je pozornost na odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.



Stranica