Koprivnica: Djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/11/zvjezdica.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U dječjem vrtiću Zvjezdica u Koprivnici, u ponedjeljak, 24. i utorak, 25. studenoga policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održala je edukativna predavanja o sigurnom kretanju u prometu. 

Edukativna predavanja održana su djeci starosti od 3 do 6 godina u skupinama Biseri, Krijesnice, Srčeki, Zvjezdice i Pčelice. Djeci je na primjeren način ukazano kako da sigurno sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, semafor, prelazak preko ceste, korištenje zaštitne kacige) i poslove koje obavljaju policijski službenici. 

Poseban naglasak bio je na siguran način prevoženja djece u vozilima, te je ovo bila prilika da se na demo-sjedalu, bez opasnosti, pokaže kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima. Ukupno je 103 djece isprobalo što znači biti siguran u autosjedalici namijenjenoj za njihov uzrast. 

Rečena edukativna predavanja održana su u sklopu preventivne akcije "Siguran prijevoz djece u vozilima", koju provodi Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u suradnji s tvrtkom „BeSafe“ i udrugom „Roda – roditelji u akciji“.



Stranica