Koprivnica: Edukacija budućih vozača

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/03/edukacija.mladi.vozaci.JPG

Tijekom edukacije budućim vozačima skrenuta je pozornost na tzv. "četiri ubojice u prometu - alkohol za mlade vozače 0,00 g/kg, brzina, pojas i mobitel"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Kako se svake godine sve više osoba mlađe životne dobi uključuje u promet u svojstvu vozača, samim time povećava se i prisutnost mladih vozača na prometnicama. Mladi vozači predstavljaju posebnu opasnost tijekom dolazećih povoljnijih vremenskih uvjeta,  obzirom da će u prometu sudjelovati mladi vozači koji su netom završili programe za osposobljavanje kandidata za vozače u auto školama, a koji još uvijek nemaju dovoljno vozačkog iskustva da bi mogli predvidjeti određene situacije i reakcije drugih sudionika u prometu.
Kako bi se smanjilo sudjelovanje istih u prometnim nesrećama i prezentirao rad policijskih službenika u srijedu, 27. ožujka, u prostorijama Auto škole u Koprivnici, održana je edukacija kandidatima za vozače motornih vozila. Tijekom edukacije budućim vozačima skrenuta je pozornost na tzv. "četiri ubojice u prometu - alkohol za mlade vozače 0,00 g/kg, brzina, pojas i mobitel". Također, isti su savjetovani kako se ponašati i što poduzeti u slučaju događanja prometne nesreće. Po završetku edukacije podijeljeni su edukativni materijali.
 
 

Stranica