Koprivnica: Edukacija djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/05/edukacija 4.5 (1).png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica posjetila je polaznike Dječjeg vrtića Tratinčica te educirala djecu o sigurnom kretanju u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 4. svibnja 2021. godine, u sklopu preventivne akcije Djeca, prijatelji u prometu, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica posjetila je polaznike Dječjeg vrtića Tratinčica (Lenišće i Svilarska ulica), a s ciljem provođenja edukacije na temu sigurnog kretanja u prometu.

Djeca su educirana kako se u prometu kretati u svojstvu pješaka, putnika u motornim vozilima, pravilno korištenje sigurnosnog pojasa, nošenje zaštitne kacige na glavi prilikom upravljanja biciklom, važnost reflektirajućih materijala te značenje prometnih znakova.  
 
Cilj provođenja edukacija je priprema djece predškolske dobi za prvo samostalno sudjelovanje u prometu pri odlasku/dolasku u/iz škole. Tijekom druženja, djeca su iskazala zanimanje za posao policijskih službenika, postavljala zanimljiva pitanja, ali i prepričavala razne događaje vezane uz njihovo sudjelovanje u prometu. Najzanimljiviji dio edukacije bila je zajednička šetnja pješačkim stazama grada.

Pisane vijesti | Promet i vozila