Koprivnica: Edukacija djece o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/03/DV Tratinčica  (2).JPG
  • Slika
  • Slika

Policijska službenica za prometnu preventivu posjetila je dječji vrtić te održala edukativno predavanje u sklopu preventivne akcije “Djeca, prijatelji u prometu”

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 22. ožujka, policijska službenica za prometnu preventivu posjetila je  Dječji vrtić „Tratinčica“, objekt "Pčelica" u Opatičkoj ulici te održala edukativno predavanje u sklopu preventivne akcije “Djeca, prijatelji u prometu”.

Policija akciju provodi od 2011. godine u suradnji s dječjim vrtićem, a usmjerena je na djecu predškolske dobi s ciljem usvajanja znanja iz prometnih pravila i pripreme za što sigurniji polazak u školske klupe.

Teme edukacije bile su kretanje pješaka i biciklista u prometu, korištenje reflektirajućih materijala, zaštitne kacige i sigurnosnog pojasa, poznavanje prometnih znakova i pravila te kretanje raskrižjima.

Djeca su edukaciju pratila s velikim zanimanjem, postavljala pitanja, ali i upoznala policijsku službenicu sa zanimljivim situacijama u kojima su se oni  našli zajedno sa svojim roditeljima i prijateljima. Nakon edukacije uslijedio je praktični dio edukacije - šetnja ulicama  grada,  prepoznavanje prometnih znakova i uočavanje grešaka sudionika u prometu.  
 
Tijekom druženja sa policijskom službenicom naši mali prijatelji iskazali su zavidno znanje o prometu i prometnim pravilima.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica