Koprivnica: Edukacija djece u vrtiću "Tratinčica"

  • Slika
  • Slika

Policija akciju provodi u suradnji s dječjim vrtićem, a usmjerena je na djecu predškolske dobi s ciljem usvajanja znanja iz prometnih pravila i pripreme za što sigurniji polazak u školske klupe


Foto: Pu koprivničko-križevačka 
 
Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica, u utorak, 15. siječnja, posjetile su  dječji vrtić „Tratinčica“, kako bi mališanima održala edukativno predavanje u sklopu preventivne akcije “Djeca, prijatelji u prometu”.

Policija akciju provodi u suradnji s dječjim vrtićem, a usmjerena je na djecu predškolske dobi s ciljem usvajanja znanja iz prometnih pravila i pripreme za što sigurniji polazak u školske klupe.

Edukacija je provedena u dvije dječje grupe – Ljubičice i Zečeki, a  teme edukacije bile su kretanje pješaka i biciklista u prometu, korištenje reflektirajućih materijala, zaštitne kacige i sigurnosnog pojasa, poznavanje prometnih znakova i pravila te kretanje raskrižjima.

Djeca su edukaciju pratila s velikim zanimanjem, postavljala pitanja, ali i upoznala policijske službenice sa zanimljivim situacijama u kojima su se oni  našli zajedno sa svojim roditeljima i prijateljima. Na kraju edukacije djeci su podijeljeni promidžbeni materijali.


Stranica