Koprivnica: Edukacija roditelja

Slika PU_KK/Vijesti/2011/11/Pred.Preven.15.11..gif

U ponedjeljak, 14. studenoga, u Osnovnoj školi A.N.Gostovinski u Koprivnici održana je edukacija roditelja učenika prvog razreda. Edukaciju je proveo policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica Zoran Vuković.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 14. studenoga, u Osnovnoj školi A.N.Gostovinski u Koprivnici održana je edukacija roditelja učenika prvog razreda. Edukaciju je proveo policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica Zoran Vuković. Tijekom edukacije roditeljima je skrenuta pozornost na opasnosti koje vrebaju u prometu prilikom dolaska i odlaska njihove djece u školu.

Također, skrenuta je pozornost kako najkraći put u školu nije i najsigurniji. Roditelji su uzori djece te svojim odgovornim ponašanjem u prometu najviše sudjeluju u prometnom odgoju djece. Posebnu pažnju potrebno je usmjeriti na kontinuirano podsjećanje djece da koriste zaštitnu kacigu prilikom vožnje biciklom, koriste zaštitni pojas prilikom vožnje u automobilima, obvezu sjedenja na zadnjem sjedištu vozila, obraćanje posebne pozornosti prilikom prijelaza ceste, izlaska iz vozila i dr. Nadalje, roditelji su upoznati sa niz aktivnosti koje provode policijski službenici s ciljem podizanja sigurnosti djece u prometu.


Na kraju edukacije svi zajedno su zaključili kako kontinuiranim i uvezenim radom prosvjetnih djelatnika, roditelja i policije možemo mnogo više pridonijeti sigurnosti najugroženije skupine sudionika u prometu - djece pješaka. Rečenoj edukaciji bilo je prisutno 26 roditelja kojima je na kraju edukacije podijeljen promidžben letak "Sigurno ponašanje u prometu".



Stranica