Koprivnica: Edukacija učenika Obrtničke škole

Slika PU_KK/Vijesti/2015/05/obrtnicka.skola.jpg

Povodom obilježavanja Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa, u petak, 8. svibnja, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, zajedno u suradnji s Obrtničkom školom u Koprivnici, održala je edukacije učenicima prvih razreda rečene škole.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Povodom obilježavanja Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa, u petak, 8.  svibnja, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, zajedno u suradnji s Obrtničkom školom u Koprivnici, održala je edukacije učenicima prvih razreda rečene škole.

Cilj ovog projekta je zajedničkom suradnjom sa svima koji su uključeni u rad na području sigurnosti u prometu, pridonijeti smanjenju smrtnosti i ozljeđivanja u prometnim nesrećama s naglaskom na djecu kao posebno ranjivu skupinu sudionika u prometu.

Tijekom edukacije, učenicima je skrenuta pozornost na pravilno ponašanje u prometu, mogućnost samozaštite kao vozača bicikla, obvezu poštivanja prometnih propisa i prometnih znakova, a poseban osvrt bio je usmjeren na alkohol i brzinu kod mladih vozača.

Prosvjetni djelatnici kao i učenici složili su se s konstatacijom kako je za povećanu sigurnost u prometu potreban sustavan rad, te je dogovorena i daljnja suradnja između policije i Obrtničke škole.



Stranica