Koprivnica: Edukativna predavanja vezana uz projekt "Nisi sam"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/11/nisi.sam.300.gif

U petak, 22. studenoga, održane su edukativne radionice vezane uz projekt „Nisi sam“ u OŠ „Braća Radić“ i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike sedmih razreda.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak,  22. studenoga, održane su edukativne radionice vezane uz projekt „Nisi sam“ u OŠ „Braća Radić“ i OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici, za učenike sedmih razreda.  

Radionice je održao policijski službenik Policijske postaje Koprivnica, a iste su bile usmjerene na probleme vršnjačkog nasilja i zlostavljanja  putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija.

S učenicima se razgovaralo o opasnostima koje vrebaju na Internetu, različitim oblicima nasilja, posljedicama, što učiniti te kome se obratiti za pomoć.

Učenicima je skrenuta pozornost da za nasilje nema opravdanja, da nasilje mora prestati i da nitko nije kriv ako je žrtva nasilja. 

Nadalje, s učenicima su odrađene teme oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, posebice na društvenim mrežama, krađa identiteta. Razrađene su teme kako zaštititi svoje osobne podatke na internetu, načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu, te su im date informacije vezane uz konkretno podešavanje i zaštiti privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama u Hrvatskoj i upoznati su sa problemima zlouporabe osobnih podataka.



Stranica