Koprivnica: Info - točka prometne policije

Slika PU_KK/Vijesti/IlustracijPUpolicajka.jpg

U Koprivnici, u ulici Mihovila Pavleka Miškine, sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na negativan utjecaj alkohola na vozače, te kako već malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača. Pod utjecajem alkohola vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnosti, relativizira opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti. 

Foto: Ilustracija

U subotu, 27. siječnja, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica održali su info - točku na temu vožnje pod utjecajem alkohola i prometovanja biciklista.

U Koprivnici, u ulici Mihovila Pavleka Miškine, sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na negativan utjecaj alkohola na vozače, te kako već malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača. Pod utjecajem alkohola vozač vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih sposobnosti, relativizira opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti.

Biciklistima su prezentirane zakonske odredbe koje se odnose na njihovo sudjelovanje u prometu na cesti, te su im upućeni savjeti i korisne informacije kako sigurno i prihvatljivo prometovati biciklima.

Prisutnima je podijeljen promotivni materijal  MUP-a. 



Stranica