Koprivnica: Najava akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Postaje prometne policije Koprivnica provest će se tijekom 21./22. veljače, preventivno-represivna akcija „Nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“.

Foto: Ilustracija 

Tijekom mjeseca siječnja na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 20 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 45 sudionika. U istima  su  tri osobe teže, a sedam osoba lakše ozlijeđeno.  

Najčešće okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisna brzina – osam prometnih nesreća, te nepoštivanje prednosti prolaska četiri prometne nesreće.

Mladi vozači sudjelovali su u dvije prometne nesreće (jedna s materijalnom štetom i jedna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Od 45 sudionika prometnih nesreća, odnosno 30 vozača njih osam bilo je pod utjecajem alkohola ili visokih 26,6 %.

Kako bi se smanjio broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na području  Postaje prometne policije Koprivnica  provest će se tijekom 21./22. veljače, preventivno-represivna akcija „Nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“.



Stranica