Koprivnica: Najava preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Tijekom jedanaest mjeseci ove godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 252 prometne nesreće u kojima je sudjelovalo 586 sudionika. Nastradalo je 178 osoba, od kojih četiri smrtno, 27 osoba teže je ozlijeđeno, a 147 lakše. Od 399 vozača sudionika prometnih nesreća, njih 71 bio je pod utjecajem alkohola.  

Foto: Ilustracija 

Tijekom jedanaest mjeseci ove godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 252  prometne nesreće u kojima je sudjelovalo 586 sudionika. Nastradalo je 178 osoba, od kojih četiri smrtno, 27 osoba teže je ozlijeđeno, a 147 lakše. Od 399 vozača sudionika prometnih nesreća, njih 71 bio je pod utjecajem alkohola.

Kako bi se smanjio broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica provest će tijekom 27./28. prosinca, preventivno - represivnu akciju „Nadzor alkoholiziranosti vozača“. 

Tijekom akcije, biti će postavljene dvije info točke na temu "Alkohol u prometu", na kojima će policijski službenici vršiti preventivno ispitivanje alkoholiziranosti vozača, dijeliti savjete i promidžbene materijale MUP-a.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica