Koprivnica: Najava preventivno - represivne akcije "Nadzora brzine kretanja vozila"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/Brzina.300.gif

U prva dva mjeseca ove godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 53 prometne nesreće od čega 18 s ozlijeđenim osobama i 35 s materijalnom štetom.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U prva dva mjeseca ove godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 53 prometne nesreće od čega 18 s ozlijeđenim osobama i 35 s materijalnom štetom. U istima su dvije osobe teško ozlijeđene, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno.

Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina, zabilježena u 19 prometnih nesreća ili 36% ukupnog broja prometnih nesreća, a u kojima je devet osoba lakše ozlijeđeno. 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepoštivanja ograničenja brzina kretanja, Postaja prometne policije Koprivnica, u srijedu,  20. ožujka, provest će preventivno – represivnu akciju „Nadzora brzine kretanja vozila“. 

Tijekom provođenja akcije policijski službenici biti će usmjereni na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, kako u naseljenim mjestima tako i van njih, te će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa. 



Stranica