Koprivnica: Održan radno - edukativni sastanak " Jedno od pet "

Slika PU_KK/Vijesti/2011/10/JedOd5.10.10._1_300.pg.jpg

Foto: PU koprivničko-križevačka  

U ponedjeljak, 10. listopada, u Gradskoj vijećnici, održan je radno-edukativni sastanak nositelja Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja na djecom. Sastanak je održan na nivou Županije, Obiteljskog centra, te predstavnika Policijske uprave koprivničko-križevačke, sa ravnateljicom i 70-desetak odgajateljica dječjeg vrtića "Tratinčica" Koprivnica.

Predstavljena je kampanja, njeni ciljevi, edukativni dio u svezi seksualnog zlostavljanja djece, kako isto prepoznati, kaznenopravni aspekt, što policija čini po dojavi seksualnog zlostavljanja djece i kome se obratiti. Predstavnici Policijske uprave pokazali su fotografije sobe za razgovor  sa djecom i maloljetnim osobama, te upoznali sa činjenicom da u predmetima kaznenopravne zaštite djece i maloljetnika postupaju specijalizirani policijski službenici za maloljetničku delinkvenciju. 

Također, dogovorena je suradnja, na način da će do kraja tekuće godine, Obiteljski centar, predstavnici ove policijske uprave Vrbek - Magdić, izvršiti više edukativnih predavanja za roditelje djece vrtićke dobi. Nakon toga će edukativna predavanja preuzeti odgajateljice u dječjim vrtićima po preporuci Vijeća Europe, uz kratki film, te slikovnicu "Kiko i ruka".



Stranica