Koprivnica: Održana III. sjednica Vijeća za prevenciju

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/Vijeće.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka    

Danas, 7. ožujka, u prostorijama Koprivničko – križevačke Županije održana je sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici. Na samom početku okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća župan Darko Koren. 

Na početku sjednice načelnik Policijske uprave Darko Rep  iznio je stanje sigurnosti u protekloj godini. Policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika prezentirale su dosada provedene aktivnosti u projektu „Nisi sam“. Također, prezentirani su predstojeći projekti Policijske uprave, a u kojima će biti obuhvaćen rad s ranjivim društvenim skupinama, osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi. 

Predstavljene su preventivne aktivnosti koje se provode na nacionalnoj i lokalnoj razini - „Manje oružja, manje tragedija“, „Živim život bez nasilja“, „Zdrav za pet“, „Registracija bicikala“ i „Sajam mogućnosti“.    

Po dovršenim izlaganjima, Župan i članovi Vijeća iskazali su veliku podršku radu Policijske uprave, posebice preventivnim aktivnostima i iskazali želju da i nadalje aktivno sudjeluju u istima, kako tekućim, tako i predstojećim.

Posebice, učinjen je osvrt na aktivnosti vezano uz nasilja nad djecom putem elektroničkih medija i rad s ranjivim društvenim skupinama. 

Multidisciplinarni pristup i podrška lokalne zajednice, Vijeća za prevenciju, svih društvenih subjekata i institucija, medija, uvelike unaprjeđuju rad prevencije.



Stranica