Koprivnica: Održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/07/info.tocka.30.6.4.300

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 30. lipnja, u Koprivnici na Florijanskom trgu policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je edukaciju fizičkog upravljana prometom novim pripadnicima Jedinice prometne mladeži. Ovo je četvrti dan edukacije i isti su pokazali zavidnu sposobnost i znanje prilikom upravljanja prometom, te će od 1. srpnja, samostalno vršiti fizičko upravljanje prometom na potrebitim lokacijama u Koprivnici te sve ostale aktivnosti koje su predviđene za područje njihovog djelovanja.

U vrijeme kada je dio Jedinice prometne mladeži vježbao fizičko upravljanje, ostali su održali info točko usmjerenu na bicikliste i pješake koji su se kretali tim dijelom Florijanskog trga. Pripadnici jedinice prometne mladeži upozoravali su pješake na njihove zakonske obveze prelaska preko ceste, kada prijeći pješački prijelaz u vrijeme kada policijski službenik upravlja prometom te kretanje pješaka na pješačko biciklističkim stazama.

Isto tako biciklisti su upozoreni kuda se smiju kretati i kako da ne ugroze sebe i ostale sudionike u prometu te obavezu nošenja zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina. Kraća edukacija održana je i polaznicima dječjeg vrtića Smiješak, skupini „Bubamare“, a vezano uz sigurno kretanje djece pješaka u prometu. 



Stranica