Koprivnica: Policijska uprava obilježila klimatski tjedan

Slika PU_KK/Vijesti/2015/03/klimatski.tjedan.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 25. ožujka, od 10 do 11 sati, u sklopu obilježavanja 5. koprivničkog klimatskog tjedna, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke  održali su info-točku na Zrinskom trgu u Koprivnici. 

Tijekom info-točke, građanima su uručeni prigodni preventivni materijali sa savjetima za sigurno upravljanje biciklima u prometu, te mjerama samozaštitnog ponašanja u vezi sprječavanje provala u stambene objekte i krađe vozila. 

Građanima je također ukazano na nužnost zaštite osobnih podataka, najviše na društvenim mrežama, te prijevare kojima su izložene osobe starije životne dobi. Također, su savjetovani da osobama koje ne predoče osobne podatke,  identifikacijske (gdje rade, što) ne pruže mogućnost uvida u  osobne podatke, da budu oprezni prilikom komunikacije s osobama koje nude na prodaju razne predmete ili žele ući u prostor kuće, te da svako ponašanje koje procijene štetnim po sebe prijave policiji. Tijekom info-točke građani su bili u mogućnosti registrirati svoje bicikle, kao dodatnu mjeru zaštite svojih bicikala o krađe.



Stranica