Koprivnica: Preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Slika /ikone/motocikl.jpg

Preventivna akcija biti će provedena u subotu, 6. travnja,  od 10 do 12 sati, na Zrinskom trgu u Koprivnici

Foto: Ilustracija

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, na prometnicama se znatno povećala frekvencija prometa. Osim vozača bicikala, na prometnicama sudjeluje i velik broj  vozača mopeda i motocikla. Kako bi se smanjilo stradavanje ove kategorije vozača u prometu, ali i upozorili ostali sudionici u prometu na prisutnost "brzih dvokotača", Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji s auto klubovima i auto školama, a uz pomoć mnogobrojnih moto klubova s područja djelovanja Policijske uprave, organizira po deveti put preventivnu akciju "Sigurno na dva kotača".
 
Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda, motocikala te bicikala. Preventivna akcija biti će provedena u subotu, 6. travnja,  od 10 do 12 sati, na Zrinskom trgu u Koprivnici.
 
Osim izložbe mnogobrojnih mopeda, motocikala i bicikala, posjetitelji će moći vidjeti vježbu volontera Crvenog križa - pružanje pomoći unesrećenom vozaču mopeda i motocikla (pravilno skidanje kacige i drugo), dok će djelatnici HAK-a, auto škola i klubova promovirati svoje aktivnosti  i vozila.
 
Program zbivanja:
 
  • od 9 do 10 sati - okupljanje vozača mopeda i motocikla na Zrinskom trgu u Koprivnici,
  • od 10 do 10.30 sati -  defile za sve smrtno stradale sudionike u prometu (defile će se odvijati u uvjetima normalnog toka prometa uz pratnju policijskih službenika motociklista),
  • od 10.30 do 12 sati - nakon defilea vozača mopeda i motocikala slijedi vožnja vozača mopeda i motocikala po postavljenom poligonu i prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenom vozaču mopeda ili motocikala, koju će prezentirati stručni djelatnici Crvenog križa Koprivnica.
 
Pozivamo zainteresirane građane i medije da se uključe i poprate provođenje preventivne akcije. Posebno želimo pozvati sve članove moto klubova s područja Grada i okolice, ali i ostale vozače mopeda, motocikala i bicikala da sudjeluju i podrže spomenutu akciju.


 

Stranica