Koprivnica: Pripadnici Školske prometne jedinice darivali sudionike u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/jedinica.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 14. prosinca, u zoni Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici, sudionici u prometu - vozači, pješaci i biciklisti ostali su ugodno iznenađeni aktivnošću pripadnika Školske prometne jedinice rečene škole koji su osim fizičkog upravljanja na pješačkom prijelazu dijelili božićne i novogodišnje čestitke vozačima i pješacima koji su poštivali njihove znakove.

Čestitke su izradili učenici rečene škole te su na taj način zahvalili svim vozačima koji poštuju prometne znakove, znakove koje daju pripadnici Školske jedinice te prilagođuju brzinu kretanja u zonama škole. Ova lijepa gesta ugodno je iznenadila sudionike u prometu.

Školska prometna jedinica Osnovne škole broji 10 pripadnika, dok je novih deset krenulo s edukacijom koju provode policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica i profesorica Tiana Martić ujedno i voditeljica Školske jedinice.

Rečeni učenici svakodnevno u jutarnjim i popodnevnim satima, u zoni škole kod pješačkog prijelaza pomažu svojim prijateljima iz škole, ali i drugim sudionicima u prometu, da na siguran način prijeđu preko pješačkog prijelaza te na taj način brinu za sigurnost mnogih sudionika u prometu.



Stranica