Koprivnica: Prometne igre djece i roditelja

Slika PU_KK/Vijesti/2014/05/DanOobitelji3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica i  Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave, danas su održane „prometne igre“ za djecu polaznike škole i njihove roditelje.

Djeca su kroz „prometne igre" pokazala vještinu upravljanja biciklom na poligonima vožnje spretnosti, te poznavanje prometnih propisa u sklopu igre „Crveno/zeleno – stani/kreni“.

Sukladno sposobnostima djece postavljena su dva poligona vožnje spretnosti. Na jednom poligonu su djeca samostalno upravljala biciklom, dok su na drugom upravljali biciklom s posebnim pomoćnim kotačima i uz pratnju roditelja i učitelja.

Cilj igre „Crveno/zeleno – stani/kreni“ bio je što prije doći do cilja, ali poštujući značenje „crvenog svjetla“ odnosno „zelenog svjetla“ – djeca su se morala zaustaviti na „crveno svjetlo“, a slobodno se kretati na „zeleno svjetlo“.

Za djecu koja se zbog svojih teškoća ne mogu samostalno kretati i kreću se pomoću kolica bio je postavljen zaseban poligon.

Djeca, roditelji i nastavnici izrazili su svoje zadovoljstvo provedenim igrama i izrazili želju da se održe i prilikom sljedećeg Dana obitelji.



Stranica